Måbjerghus Børnehave

Vi har til huse i en over 100 år gammel bygning, fyldt med en hjemlig og varm atmosfære. Vi har en skovlignende legeplads med store gamle træer og masser af buske - og mulighed for at udforske naturen.

Vores værdier

  • Vi arbejder ud fra DUÅ (De Utrolige År), som har fokus på det positive samvær. Vi guider, roser og viser vejen med udgangspunkt i, at det vi giver positiv opmærksomhed, får vi mere af.
  • Vi lader børn ”bakse” med livet.
  • Vi har humoren som en positiv ring om huset.
  • Respekt, trivsel, udvikling, omsorg, tryghed og tolerance.

Når i kommer om morgenen starter i med at trykke jeres børn ind på vores komme/gå skærme. Derefter vasker i hænder sammen og derefter kommer i ind på stuen. Det vigtigt, at du kommer ind på stuen med dit barn og vi hilser på hinanden. Ligeledes at du siger farvel, når du går. Det er vigtigt, at børnene ser at du går, så du ikke bare forsvinder. Hvis barnet skal hentes af andre end mor og far, skal vi informeres om dette, da vi kun udleverer børn til personer, som det enkelte barns forældre har givet lov til, at der må hente barnet. Når i afhenter skal i huske at trykke barnet ud på vores komme/gå skærme.

Nedenstående kan være med til at give jer et billede af, hvordan vores dag kan forløbe. De nævnte tider er vejledende, da børnenes behov vil komme i første række.

Kl. 6.20

åbning af institutionen. De børn, som har medbragt morgenmad, spiser det i afdelingen frem til kl. 7.30.

Kl. 7.30

fordeles vi på hver vores stuer.

Kl. 8.45

spiser vi medbragt formiddagsmad og holder efterfølgende samling.

Kl. 9.15

starter formiddagens aktiviteter 

Kl. 11.00

spiser børnehaven den medbragte frokost.
Efter frokosten leger børnehavebørnene på legepladsen og de børnehavebørn, som har brug for det, sover middagssøvn.

Kl. ca. 14.00

spiser vi den medbragte eftermiddagsmad.

Kl. 15.30

samles vi igen i afdelingen.

Børnehusene Ellebæk er certificerede DUÅ-institutioner, hvor alt fast personale er uddannet (eller ved at blive uddannet) i DUÅ.
DUÅ er en konceptpædagogik implanteret af Holstebro Kommune. DUÅ har fokus på det positive samvær for at styrke barnets sociale, følelsesmæssige og sproglige udvikling.
Vi guider, roser og viser vejen med udgangspunkt i, at dét vi giver positiv opmærksomhed, får vi mere af.
Spørg på stuen, hvis du vil vide mere eller se DUÅ tavlen.