Ellehøj Børnehave og Vuggestue

Vi er en institution der består af 3 børnehavegrupper og 4 vuggestuegrupper. Børnehaven er normeret til 66 børn og vuggestuen til 48 børn.

Vi lægger vægt på ro og overskud i hverdagen til at skabe sociale relationer, udvikle venskaber og legeevne. Vi arbejder ud fra idéen om, at børn lærer gennem leg og dagligdags gøremål. Det er vigtigt at lære sin krop at kende, udvikle sig fysisk og blive selvhjulpen, samt at støtte sproget og forståelsesevnen. At opleve små succeser i hverdagen, der styrker selvværdet, er med til, at barnet tør gå trygt og nysgerrigt videre ud i livet.

Vi arbejder ud fra DUÅ (De Utrolige År), som har fokus på det positive samvær. Vi guider, roser og viser vejen med udgangspunkt i, at det vi giver positiv opmærksomhed, får vi mere af.

Vi prioriterer et nærværende og omsorgsfuldt miljø, der giver plads til udvikling i trygge rammer.
I vuggestuen og børnehaven er der madordning (hele dagen).

Når i kommer om morgenen starter i med at trykke jeres børn ind på vores komme/gå skærme. Derefter vasker i hænder sammen og derefter kommer i ind på stuen. Det vigtigt, at du kommer ind på stuen med dit barn og vi hilser på hinanden. Ligeledes at du siger farvel, når du går. Det er vigtigt, at børnene ser at du går, så du ikke bare forsvinder. Hvis barnet skal hentes af andre end mor og far, skal vi informeres om dette, da vi kun udleverer børn til personer, som det enkelte barns forældre har givet lov til, at der må hente barnet. Når i afhenter skal i huske at trykke barnet ud på vores komme/gå skærme.

Børnehusene Ellebæk er certificerede DUÅ-institutioner, hvor alt fast personale er uddannet (eller ved at blive uddannet) i DUÅ.
DUÅ er en konceptpædagogik implanteret af Holstebro Kommune. DUÅ har fokus på det positive samvær for at styrke barnets sociale, følelsesmæssige og sproglige udvikling.
Vi guider, roser og viser vejen med udgangspunkt i, at dét vi giver positiv opmærksomhed, får vi mere af.
Spørg på stuen, hvis du vil vide mere eller se DUÅ-tavlen.

Kl. 6.16

åbning af institutionen.  De børn, som har medbragt morgenmad, spiser det i afdelingen frem til kl. 7.15.

Kl. 7.30

fordeles vi på hver vores stuer.

Kl. 8.30-9.00

klokken 9.00 spiser børnehaven medbragt formiddagsmad og klokken 08.30 spiser vuggestuen formiddagsmad i institutionen og holder efterfølgende samling.

Kl. 9.00-9.30

starter formiddagens aktiviteter.

Kl. 10.30

spiser vuggestuen frokost.

Kl 11.00

spiser børnehaven frokost.
Efter frokosten leger børnehavebørnene på legepladsen og vuggestuebørnene og de børnehavebørn, som har brug for det, sover middagssøvn.

Kl. ca. 13.30-14.00

spiser børnehaven den medbragte eftermiddagsmad og vuggestuen får eftermiddagsmad i institutionen.

Kl. 15.30

samles vi igen i afdelingen.

Kl. 16.45 (fredag 15.50)

lukker institutionen